CMS, Content Management Systeem

CMS is een afkorting van Content Management System, een systeem waarmee u de inhoud van een website kunt bijhouden. U kunt eenvoudig pagina's verwijderen, aanmaken of bewerken. Hierbij maakt u gebruik van een systeem dat lijkt op Microsoft Word en de weergave en opmaak van een tekst op een website makkelijk en gebruiksvriendelijk maakt. Ook het invoegen van afbeeldingen, links en tabellen en het wijzigen van opmaakeigenschappen is zeer eenvoudig. Pagina's kunnen in meerdere talen beschikbaar gesteld worden.

Samen werken aan één website

U heeft de mogelijkheid redactiegroepen samen te stellen en samen te werken aan het onderhouden van de site. Door het instellen van rechten kunt u zo niet alleen samenwerken aan pagina's, maar ook eenvoudig informatie op een beveiligde omgeving aanbieden. Zo kunt u bijvoorbeeld een gedeelte van de website alleen toegankelijk maken voor uw klanten. Deze beveiligde omgeving kunnen wij bijvoorbeeld koppelen aan uw eigen database, zo kunnen klanten hun eigen gegevens, bestelgeschiedenis of plaats op de wachtlijst inzien en eventueel aanpassen. 

Personenbeheer en groepenbeheer

In het KMT zijn alle personen uit uw systeem vanuit één overzicht op te vragen. U kunt klanten, relaties en medewerkers toevoegen, hen het recht geven besloten gedeelten van uw site te bekijken, de bestelgeschiedenis van klanten opvragen of pGebruiksvriendelijk professioneel CMS systeemersonen abonneren op uw nieuwsbrief.

Om het beheer van de site te vereenvoudigen kan het interessant zijn bepaalde mensen te groeperen. Op deze wijze kunt u overzichtelijk en in één keer rechten voor meerdere personen instellen. Zo kunt u een groep mensen toegang geven tot een stuk van uw site of bestanden, of ze toestaan iets voor u te onderhouden. 

Nieuws en automatische berichten

Wanneer het nieuws op uw site een grote rol voor u speelt, is deze module interessant voor u. Nieuwsberichten worden per stuk opgeslagen in plaats van per pagina. Zo kunt u ze makkelijker archiveren en doorzoeken. U niet alleen, ook zoekmachines kunnen de inhoud beter vinden, dit heeft te maken met zoekmachine optimalisatie. Ook kan het nieuws nu op een specifieke manier in uw website en vormgeving verwerkt worden.

U kunt ook automatisch nieuwe berichten op uw website plaatsen door uw website te koppelen aan een database met nieuws. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met alle nieuwsberichten van nu.nl over een specifiek onderwerp of een koppeling met de twitterberichten van uw bedrijf. U kunt uw eigen nieuws bijvoorbeeld makkelijker bereikbaar maken voor anderen door het te publiceren via een mobiele applicatie.

Boxen op uw website

Boxen zijn stukjes tekst die vaker terugkeren op uw site, vaak in een kader. Deze boxen kunt u centraal beheren en op bepaalde plekken van uw site laten terugkomen. Het is ook mogelijk om met boxen extra dynamiek aan uw pagina's te geven. U kunt denken aan een voorgeprogrammeerde inhoud, bijvoorbeeld afkomstig van RSS-feeds van het internet, of een inlogblokje.

Objecten

Objecten zijn stukken website die makkelijk gekoppeld kunnen worden aan pagina's of andere objecten. Een goed voorbeeld is het gedeelte portfolio en partners op deze website. De projecten in de portfolio heten technisch gezien objecten. Deze zijn gekoppeld aan de webpagina van het portfolio, en aan de verschillende partners van Kingsquare. Het klinkt ingewikkeld, in het kort betekent het dat nieuwe projecten in onze portfolio automatisch in het menu en in de juiste lay-out weergegeven worden.

Interesse?

Als u wilt weten wat Kingsquare voor u kan betekenen, neem dan contact met ons op via 0251 229344 of mail ons. Wij denken met u mee en zoeken samen naar een website die u tijd bespaart, makkelijk aan te vullen is en goed werkt.

Neem contact op >>

Agenda online

U kunt de agenda gebruiken om evenementen aan te kondigen op uw website en bezoekers uit te nodigen. U kunt ook een besloten agenda maken die u kunt delen met één of meer andere gebruikers, handig voor het plannen van vergaderingen of het bijhouden van reserveringen. De agenda is een functie die optioneel toegevoegd kan worden, en die u weer kunt combineren met tal van andere zaken zoals personeelsplanning, financiële administratie en nog veel meer.

Weblog maken

Een weblog is een webpagina waarop korte berichtjes in dezelfde lay-out kunnen worden gepost, en waar bezoekers reacties kunnen geven. Kingsquare kan uw website, of een van de pagina's van uw site zo inrichten dat uw invoer automatisch als weblog naar buiten komt.

Carp* Digitaal Platform

De website van Carp* is een website waar nieuws en interactiviteit centraal staan. Het nieuws wordt 24 uur per dag bijgehouden. Ook worden evenementen aangekondigd, filmpjes getoond en is er een vacatureoverzicht. Kingsquare heeft er bij het bouwen van de website voor gezorgd dat dit alles makkelijk aan te vullen en bij te houden is.

Foto's Diplomauitreiking Kennemer College

Kenemer CollegeHet Kennemer College maakt gebruik van de fotomodule van het KMT. Hierdoor kunnen docenten en medewerkers van het college heel makkelijk foto's op de website zetten. Het hele mapje met foto's kan geupload worden en het KMT maakt automatisch kleine weergaven voor een foto-overzicht, en zet de foto's op een overzichtelijke wijze neer.

Voorbeeldbox

Dit is een voorbeeld van een textbox en hoe u deze op uw website zou kunnen gebruiken. U kunt klanten hier bijvoorbeeld in laten schrijven voor de nieuwsbrief.

Wilt u op de hoogte blijven van Kingsquare en de nieuwste ontwikkelingen bij Kingsquare? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!