Pepperminds

Screenshot van website http://www.pepperminds.com/ http://www.pepperminds.com/

Opdrachtgever
Pepperminds
Gebruikte modules

Met honderden jonge medewerkers is Pepperminds een bedrijf dat het internet op een nieuwe manier kan inzetten. Dit doen zij zowel zakelijk, om (potentiële) klanten te informeren, maarook sociaal, om met hun medewerkers te communiceren via een uitgebreidde community. Pepperminds is een promotiebedrijf dat verkoopcampagnes verzorgt voor onder andere goede doelen, uitgeverijen, omroepen en financiële dienstverleners. Dit doen zij via face-2-face marketing en via telemarketing. Kingsquare heeft de website gebouwd in samenwerking met marketingbureau Sock Puppet Heroes.

Professionele website

Op de hoofdpagina van Pepperminds is veel informatie te vinden over de activiteiten van het bedrijf, succesvolle cases uit het verleden en nieuws. De organisatie opent steeds meer locaties in Nederland. De route naar een kantoor van Pepperminds is te vinden door middel van een koppeling met google maps.

Community van medewerkers

Om de groep jonge collega's betrokken te houden bij het bedrijf heeft Pepperminds een apart gedeelte van de website ingericht waar medewerkers een online community vormen. Elke medewerker kan zijn eigen profiel aanmaken en zijn profiel linken aan zijn vrienden, zijn 'favoriete Peppers'. Naast het sturen van berichtjes, foto's en filmpjes aan elkaar heeft Pepperminds ook een eigen marktplaats waar goederen verkocht worden en een agenda met aankomende evenementen. Ook houden sommige Peppers een weblog bij over hun belevenissen.

Via de community kunnen Peppers ook zien wanneer ze ingepland staan om te werken, zij kunnen hun werkbriefjes invullen en hun uren declareren. De Pepperminds kantoren laten hun medewerkers via de community het nieuws zien van hun locatie, of wat voor hun van belang is.

Aantrekken nieuwe medewerkers online

Om jonge mensen te laten weten dat een bijbaan bij Pepperminds ideaal is, is de website jouwidealebijbaan.nl in de lucht. De website verwijst door naar de website van Pepperminds en kan heel makkelijk bijgehouden worden via hetzelfde KMT.